Monitoren zonne-installaties Woningcorporaties

Op een goedkope en effectieve manier de prestaties van grote aantallen zonne-installaties monitoren. Dat was de opdracht in de aanbesteding van 8 woningcorporaties die eerder dit jaar heeft plaatsgevonden. Greendata is als winnaar uit de bus gekomen met een innovatieve oplossing, op basis van data uit de slimme meter.

Lees meer »

Prijsplafond energie per 1 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 geldt een prijsplafond op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers. Voor gas wordt het maximale tarief € 1,45 per kuub tot een verbruik van 1.200 kuub. Voor elektriciteit wordt het maximale tarief € 0,40 per KWh tot een verbruik van 2.900 kWh. Voor het energieverbruik boven het plafond betalen huishoudens en andere kleinverbruikers het tarief zoals opgenomen in het energiecontract. Voor november en december 2022 ontvangen huishoudens een vaste korting op de energierekening van € 190 per maand.

Lees meer »

Verlaag je energiekosten!

De tarieven voor elektriciteit en gas zijn het afgelopen jaar enorm gestegen. Ondanks maatregelen van de overheid, zoals verlagen van de energiebelasting en BTW en het komende prijsplafond, zijn de kosten voor veel mensen met wel 200 tot 300% gestegen.

Lees meer »

Energiemanager Online en Greendata

In 2010 zijn we Energiemanager Online gestart. Inmiddels maken we niet alleen de handige en overzichtelijke Energiemanager. Ook de PV manager voor o.a. installateurs en woningbouwverenigingen en de CO2 manager voor scholen en kantoren zijn onderdeel van onze dienstverlening. We vinden het daarom tijd voor een nieuwe naam, een naam die de lading dekt:

Lees meer »

BTW verlaging

De overheid heeft per 1 juli 2022 de BTW op energie verlaagd van 21% naar 9%. De kostenberekening van Energiemanager Online houdt daar rekening mee.

Lees meer »

Tegenvaller en meevaller

De afgelopen maanden zijn de tarieven voor energie sterk gestegen. Heb je in deze periode een nieuw energiecontract moeten sluiten dan heb je dat ongetwijfeld ervaren. Heb je ook de nieuwe tarieven in Energiemanager Online ingevuld, dan zag je ook de voorspelde kosten sterk stijgen.

Lees meer »

Koppeling met SolarEdge omvormer

Vanaf nu kan je de productie van je zonne-installatie koppelen met je slimme meter account bij Energiemanager Online. Op die manier houd je perfect in de gaten of de zonnepanelen produceren wat ze moeten produceren èn zie je precies wat je aan elektriciteit in huis verbruikt.

Lees meer »