Energiemanager helpt je de energiekosten laag te houden

Word jij een slimme energiegebruiker?

Iedereen heeft het maar over slimme meters. Persoonlijk vinden wij die meters niet zo slim. Goed, ze slaan wel 4 keer per uur de meterstand voor je op, maar is dat nou zo slim?

Eigenlijk is het veel slimmer als je die informatie van de “slimme” meter op een slimme manier gebruikt. Bijvoorbeeld door Energiemanager Online die gegevens te laten uitlezen. Je krijgt dan op een hele overzichtelijke manier te zien of je veel of weinig energie gebruikt. En wat je dat allemaal kost of oplevert.

Het gebruik van het account is gratis, maar voor het dagelijks ophalen van de slimme meter gegevens betaal je €1,- per maand. Je betaalt eenmalig €7,50 voor de administratiekosten. Een abonnement loopt tot het einde van het kalenderjaar en wordt niet automatisch verlengd. We sturen je in december een bericht met de vraag of je het abonnement wilt verlengen. Uiteraard betaal je bij het verlengen geen eenmalige kosten meer.

Energiemanager Online haalt dagelijks de meetdata van je slimme meter op en plaatst deze in je account. Zo heb je iedere ochtend in beeld wat je de dag ervoor van uur tot uur of van kwartier tot kwartier aan gas en elektriciteit hebt verbruikt. Dat geeft veel inzicht in je energieverbruik:

  • de apparatuur die 's nachts onnodig aan staat en stroom verbruikt
  • de CV-ketel die te vroeg opstart of te lang doorgaat
  • energieverbruik tijdens afwezigheid

Er zijn geen kastjes en kabeltjes nodig. Je gaat naar je account van Energiemanager Online, klikt op de knop "Gebruik je meter Slim" en vult in een paar stappen wat gegevens in. Vervolgens sturen we je een brief met een activatiecode (hiermee borgen we dat jij de bewoner bent op het aangevraagde adres). Je vult de code in op de site en enkele dagen later komen de meetdata binnen.