Tegenvaller en meevaller

Gepubliceerd op 1 maart 2022 om 16:10

De afgelopen maanden zijn de tarieven voor energie sterk gestegen. Heb je in deze periode een nieuw energiecontract moeten sluiten dan heb je dat ongetwijfeld ervaren. Heb je ook de nieuwe tarieven in Energiemanager Online ingevuld, dan zag je ook de voorspelde kosten sterk stijgen.

De overheid heeft ter compensatie van de sterk gestegen kosten de energiebelasting voor elektriciteit verlaagd en het belastingvrije bedrag verhoogd. Dat hebben we aangepast in de Energiemanager, waardoor de berekende kosten voor 2022 (een stuk) lager zullen zijn. Dat is dan weer een meevaller!

In Energiemanager Online berekenen we de energiekosten op basis van de netwerktarieven, energiebelasting en de door jou ingevulde leveringstarieven. We berekenen de kosten vanaf het moment van je laatste jaarafrekening tot en met de komende jaarafrekening. We voorspellen dus wat je bij je volgende jaarafrekening gaat terugkrijgen of bij moet betalen. Wat je er mee doet is aan jou: Ga je nog harder je best doen om je verbruik te verlagen? Of ga je je voorschotbedrag aanpassen? Wij geven het inzicht, aan jou de actie!