Informatieplicht energiebesparing

Een van de erkende maatregelen voor energiebesparing is het gebruiken van een energieregistratie- en -bewakingssysteem. Doel daarvan is het borgen van de optimale energiezuinige in- en afstellingen van klimaatinstallaties door het automatisch laten registeren en analyseren van energieverbruiken met een energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS). Het nummer van deze maatregel is GA1 en geldt voor alle gebouwen in de sectoren detailhandel, onderwijsinstellingen, kantoren, gezondheidszorg, hotels en restaurants, sport en recreatie. De benodigde activiteiten hangen samen met het verbruik of de grootte van het gebouw. 

Is het jaarverbruik van je gebouw meer dan 25.000 m3 gas, 88.000 kWh elektriciteit of is het gebouw groter dan 1.500 m2, dan ben je verplicht om energiemonitoring toe te passen. Energiemanager Online, in combinatie met de slimme meter, is dan erg geschikt.

Is het verbruik van het gebouw groter dan 170.000 m3 gas, 1.000.000 kWh elektriciteit of is het gebouw groter dan 10.000 m2, dan is een koppeling met het gebouwbeheerssysteem noodzakelijk en is Energiemanager Online niet geschikt.

 

bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland